Mátészalkai Stroke Klub

A Mátészalkai Stroke Klub 2019 októberében kezdte a működését. Az első két blokkját sikerült támogatásból megvalósítani, így először 20, majd 15 alkalommal kaphattak a résztvevők speciális csoportos tréninget, amely hozzáértő szakemberek segítségével kerülhetett megvalósításra. Sajnos a támogatás véget ért, így a klub megvalósítása a továbbiakban önkéntes feladattá vált. Ekkor döntöttem úgy, hogy nem szeretném veszni hagyni ezt a lehetőséget, így akik szeretnének élni vele, azok számára saját erőmből próbálom biztosítani a lehetőséget legalább havi egy alkalommal, hogy találkozhassanak, közösen mozogjanak. Úgy gondolom, a közösség ennél a problémakörnél nagyon fontos szempont, mert sok esetben többet jelent, mint bármely más szakmai tudás, hogy az érintettek közösségben lehessenek és ne érezzék magányosnak magukat a problémájukkal. Ezt tapasztaltam meg én is édesapám révén és szeretném, ha a lehetőség adott lenne azok részére, akik igénybe szeretnék venni. Egyelőre a folytatásban nem tudom ígérni, hogy támogatás nélkül további szakembereket tudunk bevonni a megvalósításba, azonban azt tudom biztosítani, hogy a saját tudásom és tapasztalataim átadjam az ide érkezőknek és szeretetteljes, egymást segítő környezetet biztosítsunk.

Ennek megfelelően a klubba érkezők a következőkkel találkozhatnak:

– közös beszélgetéssel indítunk mindig aktuális témák mentén

– közösen mozgunk, bemelegítést követően funkcionális edzés keretében edzünk, mindenki a saját állapotának megfelelő intenzitással

A klubfoglalkozások aktuális időpontjait a facebook oldalunkon tesszük közzé és minden esetben előzetes jelzést igényel a részvétel, mivel a foglalkozásokat általában egyedül vezetem. Ha először érkezel egy foglalkozásra, érdemes a kezelőorvosoddal konzultálni és a terhelhetőség kapcsán egy szakvéleményt kérned, hogy milyen típusú és intenzitású edzés javasolt az állapotodnak megfelelően, szükség esetén terheléses EKG-val alátámasztva. Ez azért fontos, mert a terhelhetőséget figyelembe véve lehet biztonságossá tenni az aktuális edzéstervet. A foglalkozáson nem kötelező mozogni, ha csak beszélgetni szeretnél, vagy éppen nem érzed magad aznap úgy, hogy mozogj, az is tökéletes.

 

Jelentkezz te is!

Válaszolj az alábbi kérdésekre a jelentkezővel kapcsolatosan, és add meg az adataidat!